- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Deki, Lola, Boske i ekipa „iz vica“ poslali Albance kući – Srbija u četvrtfinalu EP!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2024
Pratite nas
U Srbiji je daleko veći broj onih koji prate fudbal, a ne znaju da se u Kišinjevu održava EP u sportu koji se zove „soka“. Radi se o „balonskom fudbalu“ gde se igra pet „plus jedan“ sa autima bez martinela. Srbiju čine sve sami bivši asovi, od Dekija Milovanovića, do Lole Smiljanića i plasirali su se u četvrtfinale gde će igrati protiv Hrvatske.
Srbija je u osmini finala „soka“ na EP u Kišinjevu nadigrala Gruziju, a ranije je poslala Albaniju kući. Nekome to verovatno ništa ne znači, ima i onih kojima ništa nije jasno, ali će vam posle ovog teksta biti daleko jasnije.
Naime, ekipa s malog fudbala koju čine bivši kapiten Crvene zvezde Dejan Milovanović, kao i nekadašnji kapiten Partizana Milan Lola Smiljanić, te Čava Dimitrijević, čuveni bacač auta Ljuba Baranin, Dejan Damjanović, popularni Boske, Milan Perendija, Igor Jelić i Dušan Živković, snašli su se i u sopstvenoj režiji „zapucali“ na EP u Moldaviju.
A, tamo su otišli, verovali ili ne, kombijem!
I na tom balonskom fudbalu koji, inače, „kidaju“, pretrpeli su samo jedan poraz u grupi, i to na startu od Ukrajine (3:2). Da bi posle toga naređali pobede protiv Litvanije (4:3), Francuske (4:3) i Albanije (3:1), od kojih je poslednja pomenuta bila najslađa, jer je poslala kući Albance, a Orlovima trasirala put u osminu finala.
Srbija, koja je gotovo „iz vica“ otišla u Moldaviju, plativši sama licencu, za učešće na jednom ozbiljnom turniru u Kišinjevu.
Prvo su igrali sa Gruzijom na startu nokaut faze i savladali je sa 4:1 (Igor Jelić dao tri gola, jedan Dejan Damjanović), a od 22 časa i 55 minuta igraće protiv Hrvatske u četvrtfinalu.
I kao što rekosmo, igra se šest na šest, bez martinela, dva puta po 20 minuta, a tim Srbije je prepun bivših asova koji su entuzijazam prema balonskom fudbalu pretočili u nešto više, skupili novac i otišli da igraju za Srbiju i tamo pokazali da su, uprkos odlasku u penziju, i dalje majstori u baratanju „bubamarom“.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Antonio Ridiger i Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2024
SPORT
Kako je Belingem „obesmislio“ finale Lige šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala