- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

MVP Jokić rasterao čopor „vukova“ i vodio Denver do prve pobede – zakuvalo se!

© AP Photo / Abbie ParrNikola jokić
Nikola jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2024
Pratite nas
Denver Nagetsi, predvođeni i zvanično najboljim košarkašem planete Nikolom Jokićem, koji je treći put u četiri sezone poneo MVP titulu, pobedili su relativno lako Minesotu u gostima rezultatom 117:90, čime su smanjili zaostatak u polufinalu plej-of serije na 2:1.
Pao je Denver oba puta u Koloradu u „Bol areni“, mnogi su se drznuli da prognoziraju da će uslediti „metla“ za Jokića, Mareja i drugove, ali su oni „pokazali zube“ „vukovima“ i to u njihovom dvorištu, onda kada je najpotrebnije.
Jokić je četvrtak krunisan kao novi MVP lige i već u subotu je pokazao zbog čega je najbolji na planeti. Košarkaški genije iz Sombora ubacio je 24 poena, imao je 14 skokova i devet asistencija za 38 minuta provedenih na parketu.
Jedno dodavanje nedostajalo mu je da upiše novi tripl-dabl. Znajući Jokića, mogao je, ali kako nije opterećen brojkama, i kako nikada ništa ne sili, tako je jasno da se nije potresao zbog takvog epiloga.
Aktuelni prvaci NBA lige odlično su ušli u meč u Minesoti i posle uvodne deonice imali su „plus osam“ – 28:20. Do odlaska na veliki odmor ta prednost prerasla je u dvocifrenu – 56:41, a ekipu je do tada predvodio Kanađanin Džamal Marej, koji je bio najefikasniji sa 18 poena uz po dva skoka i isto toliko asistencija. Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 12 poena.
S druge strane, na poluvremenu u Minesoti je najefikasniji bio Kajl-Entoni Tauns sa 12 poena, Entoni Edvard imao je samo devet poena, Nikola Jokić dva manje, ali uz devet skokova i šest asistencija.
Razigrao se u nastavku srpski as, i u drugom delu ubacio je još 15 poena, zabeležio neke vredne asistencije u njegovom stilu, što je bilo dovoljno da njegov Denver na kraju slavi sa ubedljivih 117:90, čime je prepolovljena prednost Minesote, koja će i u narednom meču igrati na svom parketu.
Marej je meč završio sa 24 poena koliko i Nikola Jokić, Porter Džunior ubacio je 21 poen, dok je u redovima Minesote Entoni Edvards imao „samo“ 19, a Tauns 14 poena.
Naredni susret na pgoramu je 13. maja u dva časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.
NBA
Indijana – Njujork 111:106
Minesota – Denver 90:117
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
SPORT
Partizan je u finalu ABA lige: Velika drama – a onda ispad junaka Budućnosti i buđenje heroja Alekse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala