Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić poručio: Zapadne sile ne znaju u kakvom su problemu zbog Srbije

© Tanjug / Vladimir ŠporićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da zapadne sile ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije oko rezolucije o Srebrenici.
„Ne znaju šta da rade u Njujorku, može da im se dogodi da za tu rezoluciju, iza koje su stale najmoćnije zapadne sile sveta i Nemačka i Amerika i Engleska…. dobiju manje glasova za, nego što su mislili", rekao je predsednik Srbije na predizbornom skupu u Lazarevcu.
Kako je naveo, jedna mala Srbija će se boriti do poslednjeg trenutka za svoj obraz, čast, za svoje ime i prezime.
"Rekli ste, vi ste veći od naše Srbije, ali mi ćemo da vam se suprotstavimo i branimo našu zemlju u Njujorku, i u Briselu i u Strazburu, i na svakom drugom mestu gde budete pokušavali da ukinete pravo našeg naroda da bude svoj na svome i da čuva svoje časno ime i prezime", rekao je Vučić.
On je rekao da nije optimista, da je surovi realista koji više voli narodu da predstavi lošije stvari, nego da ga obmanjuje.
Naveo je da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred GS UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici.
On je istakao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese, dodajući da u narednih 10 dana predstoji velika i važna bitka za našu zemlju.
"Pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da - naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji", rekao je Vučić.
U tim uslovima, naš posao je da se borimo za našu zemlju, i ne ljutite se što nam je Srbija važnija od svega drugog, i što za Srbiju moramo da se borimo, i što moramo da se posvetimo problemima koje Srbija ima, poručio je Vučić.
Kako je rekao, narednih dana kada bude razgovarao i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a ti razgovori, dodao je, neće biti laki, kao i sa ukrajinskim i ruskim i svim drugim zvaničnicima gde nema lakih razgovora, građani treba da znaju da će uvek i u svakom trenutku da da sve za našu Srbiju.
"Ma kako to zvučalo nekome, našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svetu, jer ništa nije veće, ništa važnije na svetu od Srbije", istakao je Vučić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala