- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal kreće na sve ili ništa: „Ako se slomim – slomio sam se“

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, najavio je da će na turniru u Rimu ići na sve ili ništa.
Nadal je u prvom kolu savladao Zizua Bergsa posle čega je istakao da dolazi do trenutka u kom mora da pruži sto odsto svojih mogućnosti.
„Moram da izgubim strah da ću se teže povrediti, da ću se fizički slomiti. Sada moram da zapnem, pa ako se slomim, slomio sam se. Loša sreća. To je cilj za ovu nedelju”, naveo je Nadal.
Objasnio je koji je bio uzrok poslednje pauze i zašto smatra da sada može sve ozbiljnije da igra.
„U Brizbejnu sam povredio deo trbušnog mišića zbog čega sam bio operisan. Odstranjen mi je deo i bilo je potrebno vreme da se ostatak ojača i moj kuk navikne na novu konfiguraciju”.
Kaže da se njegovo stanje, i tela i igre, popravlja otkako se vratio na teren u Barseloni.
„Ovakve partije mi pomažu da se moje telo adaptira na velike napore. Kada izađem iz njih živ, dobra je vest”.
Desetostruki šampion je dobro počeo, poveo sa 3:1 a onda je njegova igra naglo pala i izgubio je prvi set. Posle je sve bilo bolje.
„Teniski gledano, mnogo je stvari koje moram da popravim. Uveren sam da sam sposoban da igram mnogo bolje nego sada. Na treninzima je sve bolje, a na mečevima je mnogo teže. U odnosu na Barselonu bolje se krećem i bolje serviram. Ponekad stojim previše iza osnovne linije i to moram da promenim. Moja pozicija na terenu nije dobra. To je je bio problem u Madridu. Ovde je bolje jer nema nadmorske visine”.
U Magičnoj kutiji je osetio boljitak, tamo je uspeo da dobije tri meča, prvi put od Ju-Es opena 2022.
„Hteo sam ranije da dostignem taj nivo i u Monte Karlu da budem u formi. Međutim, nisam mogao tamo da igram. Posle je došao napredak i sada je kucnuo čas da idem na sve ili ništa. Rolan Garos je za tri nedelje i moram da ojačam svoje telo za ono što me tamo čeka”.
Još ne uspeva da reši problem oscilacija u mečevima.
„Nisam stabilan u igri kao ranije, to moram da vratim. Moram da se pomirim sa padovima. Ovde sam mnogo bolji na treninzima nego u Barseloni ili Madridu”.
Sledeći rival je drugačijeg kalibra. Hubert Hurkač je mnogo bolji na bržim terenima nego na šljaci. Rimski uslovi igre usporavaju njegov topovski servis, ali treba izaći na kraj sa njime.
„Ne verujem ni da ću protiv njega u subotu igrati na maksimalnom nivou, ali se nadam da će biti bolje nego danas. Veoma sam uzbuđen zbog ove pobede, jer mi daje šansu da nastavim da igram”.
Hurkač je deveti na svetu, ima 27 godina, a njih dvojica se nikada do sada nisu sastajali.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
SPORT
Francuz koji slavi na srpskom „preti“ Novaku: „Napašću ga!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala