- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin sa Mišustinom: Neophodno da Vlada nastavi usredsređen i neprekidan rad

© Sputnik / Aleksandr Kazakov / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na sastansku sa premijerom Mihailom Mišustinom u Kremlju
Ruski predsednik Vladimir Putin na sastansku sa premijerom Mihailom Mišustinom u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa v.d. premijera države Mihailom Mišustinom u Kremlju uoči glasanja u Državnoj dumi o njegovoj kandidaturi za predsednika ruske vlade.
Putin je prilikom razgovora sa Mišustinom ocenio da je Vlada u teškim uslovima mnogo uradila.
Takođe, ruski lider je istakao da bi bilo ispravno ako bi Mišustin nastavio rad na poziciji premijera države.
Putin je ocenio da je neophodno da Vlada nastavi usredsređen i neprekidan rad a sa Mišustinom je razmotrio sastav novog kabineta.
Prema njegovim rečima, kako je pokazala praksa prethodnih godina, Rusija generalno ostvaruje rezultate koji su joj potrebni.
„Najvažnije je težiti realizaciji nacionalnih razvojnih ciljeva“, naglasio je ruski lider.
Putin je izrazio uverenost da će Duma podržati Mišustinovu kandidaturu na mesto premijera zemlje.
V.d. premijera Rusije je u razgovoru sa ruskim liderom izjavio da nikakvih pauza u radu Vlade neće biti i da će biti nastavljene tekuće aktivnosti.
Takođe, planirano je da se Putin i Mišustin sastanu i nakon što Duma odobri Mišustinovu kandidaturu za premijera države.
Prethodno, predsedavajući Dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu saopštio je da je ruski predsednik Vladimir Putin predložio Državnoj dumi Mihaila Mišustina kao kandidata za premijera Ruske Federacije.
Volodin je objasnio da će na sednici, čiji se početak očekuje oko 14 časova po moskovskom (13 časova po srednjoevropskom vremenu), Mišustin najpre izložiti svoj ekspoze, nakon čega će uslediti pitanja poslanika i govori predstavnika političkih partija, a zatim će se održati glasanje povodom kandidature za predsednika Vlade.
Prethodno je, odmah nakon inauguracije ruskog lidera Vladimira Putina, Vlada Rusije na čelu sa Mihailom Mišustinom podnela ostavku pred novoizabranim predsednikom.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala