- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Izabrani svi finalisti Pesme Evrovizije

© Tanjug / AP Photo/Martin MeissnerLadaniva predstavnica Jermenije na Pesmi Evrovizije
Ladaniva predstavnica Jermenije na Pesmi Evrovizije - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
U drugom polufinalu "Pesme Evrovizije" sinoć je izabrano još 10 zemalja koje će se naći u finalu u subotu 11. maja u švedskom gradu Malmeu.
Zahvaljujući glasovima gledalaca, nakon nastupa u Malme areni od 16 takmičara u finale su prošli Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija.
Drugo polufinale proteklo je uz uobičajeno raznovrsne, vizualno raskošne nastupe muzičara.
Najiščekivaniji nastup, usled propalestinskih protesta i zvižduka posetilaca upućenih na probi, bio je Izraelke Eden Golan, koja je sigurno izvela pesmu "Hjurikejn".
Megara iz San Marina ponudila je tehno pank pesmu "11:11" u stilizaciji manga stripa, dok je Švajcarac Nemo oduševio izvodeći "The Code" dok se vrteo u ružičastoj bundici i suknjici na kružnom podijumu.
Dašak skandinavskog metala doneli su norveški Gate sa "Ulveham", a Holanđanin Just Klajn je pesmu "Europapa" završio dirljivom posvetom preminulom ocu i porukom o svetu bez granica.
Iz prvog polufinala održanog u utorak u finale su se plasirali predstavnica Srbije Teja Dora sa pesmom "Ramonda", kao i hrvatski muzičar Bejbi Lazanja i slovenačka pop pevčica Raiven.
Tada su se plasirali i Portugal, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Irska i Luksemburg, a direktno u finale idu domaćin Švedska i "velika petorka" - Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.
Teja Dora - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
KULTURA
Predstavnica Srbije Teja Dora plasirala se u finale Pesme Evrovizije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala