- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev „prebacio lopticu“ Đokoviću

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, rekao je da je Novak Đoković glavni favorit za titulu na turniru u Rimu.
Medvedev brani trofej u italijanskoj prestonici i vraća se u pravu formu posle povrede koju je zadobio prošle nedelje.
„Mislim da je Novak Đoković glavni favorit za titulu, on je i prvi nosilac, ali i ja sam ovde. Moja forma je u usponu, u Monte Karlu sam odigrao nekoliko mečeva, pa stigao do četvrtfinala u Madridu. Dobro se osećam, to je bila lakša povreda. Nadam se da će sve biti u redu“, naveo je Medvedev.
Zbog neigranja Janika Sinera i Karlosa Alkaras, Medvedev je drugi nosilac, tako da pre finala ne može da igra protiv Đokovića.
„Novak je na svim podlogama odličan, ali je na šljaci najranjiviji. Trava i tvrdi tereni mu najviše odgovaraju, na njima je nezaustavljiv. Verovatno bi mnogo više titula osvojio na šljaci da nije Rafaela Nadala. Ali to može da se kaže i za Rafu, da bi mnogo više osvojio na betonu ili travi da nije bilo Novaka. Međutim, i pored toga što je najranjiviji na šljaci, Đoković je uspeo da osvoji tri puta Rolan Garos, dva puta Monte Karlo, nekoliko puta Rim... Sve je to neverovatno, Đoković je jedan od najboljih sportista na svetu“.
Iako je šampion, svestan je da nije najbolji u Rimu.
„Ne osećam pritisak zbog odbrane titule, ali nikada nisam odbranio nijednu.Trenutno sam drugi u ATP trci i to me čini zadovoljnim. Ako nastavim da igram dobro, na kraju sezone ću se boriti za jedno od prva tri mesta. Potpuno sam opušten, ali sam svestan da će pritisak zbog branjenja trofeja u jednom trenutku početi“.
Kaže da mu je prošlogodišnji trijumf promenio pogled na šljaku.
„Ranije sam mislio da ne znam da igram na njoj. Uvek sam bio nesiguran da li sam dobro izveo udarac. Sada mnogo bolje igram, to se videlo i u Madridu. Verujem da na ovoj podlozi mogu da ostvarim dobre rezultate“.
Ako bude pobeđivao Danil bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Rafaela Nadala, naravno pod uslovom da i on stigne dotle. Prvi rival će mu biti Džek Drejper a u trećem kolu bi suparnik mogao da bude Hamad Međedović, ako nadigra Alehandra Davidoviča Fokinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala