- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Priština sprečava dijalog sa Beogradom, a Zapad je podržava u tome

© Tanjug / Filip KrainčanićKosovske bezbednosne snage
Kosovske bezbednosne snage - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Samoproglašene kosovske vlasti pokušavaju da spreče dijalog sa Beogradom i da izbegnu formiranje Zajednice srpskih opština u pokrajini, a Zapad ih u tome podržava, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri OEBS-u Maksim Bujakevič.
„Situacija na Kosovu i Metohiji nastavlja da degradira, što izaziva duboku zabrinutost. Učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN 22. aprila, posvećenoj kosovskom pitanju, naglašava ozbiljnost situacije. Priština učvršćuje destruktivni kurs usmeren na istiskivanje nacionalnih manjina koje žive u pokrajini“, rekao je ruski diplomata.
Kako je istakao, antisrpska politika koju vodi Priština je „složena“. Bujakevič je napomenuo da prištinske vlasti nastoje da „na sve načine spreče“ formiranje Zajednice srpskih opština.
„Priština stalno ometa pregovore i otvoreno govori da neće biti nikakvog napretka dok Srbija ne prizna 'kvazidržavnost' Kosova. Karakteristično je što takvu taktiku u potpunosti podržavaju SAD i EU koje zahtevaju od Beograda da de fakto prizna Kosovo“, poručio je Bujakevič.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
SRBIJA
Lavrov: Cilj rezolucije o Srebrenici je da se slome Srbi jer su previše svojeglavi i samostalni
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala