Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Naša dužnost je da ne dopustimo pokušaje izmene istorije

© Sputnik / Lola Đorđević Ivica Dačić
 Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2024
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je svim građanima Srbije 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
“Dan pobede je veliki praznik, simbol herojstva i jedinstva naroda, koji budi, pre svega, snažna sećanja na zajedničku borbu protiv fašizma, najvećeg zla 20. veka", naveo je Dačić, saopštilo je Ministarstvo unurašnjih poslova.
Posle tragedije Drugog svetskog rata, na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, generacije naših predaka su doslovno spasle svet, okončavši rat i postavivši temelje za mir, obezbedivši našu sadašnjost i budućnost, istakao je on.
"Današnji dan je i prilika da se suočimo sa svim aktuelnim izazovima koji mogu da dovedu u pitanje ostvarene blagodeti mira. Nažalost, suočeni smo sa pokušajima relativizacije zločina fašizma i izjednačavanja žrtava i zločinaca, kao i sa idejama isključivosti, mržnje i netolerancije čije je tragične posledice osetila generacija naših predaka", rekao je Dačić.
Naša dužnost je, kako je naglasio, da ne dopustimo takve pokušaje izmene istorije.
"Moramo ostati posvećeni očuvanju slobode i mira za koje su oni dali živote. Moramo, ujedinjeni sa svim prijateljima širom sveta, braniti naše zajedničke vrednosti – slobodu, demokratiju, bezbednost, ljudska prava, i boriti se protiv netrpeljivosti i mržnje. Jer svako od nas nosi veliki teret odgovornosti pred budućim generacijama”, zaključio je Dačić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala