- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Izjave Kijeva o nelegitimnosti predsedničkih izbora u Rusiji – mešanje u unutrašnja pitanja

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaIzbori u Rusiji
Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Izjave kijevskog režima koje dovode u pitanje legitimitet izbora ruskog predsednika Vladimira Putina, pripremljene su uz učešće Zapada i predstavljaju nelegitiman pokušaj mešanja u unutrašnje poslove Rusije, izjavila je portparol ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Marija Zaharova.
Komentarišući još jedno saopštenje spoljnopolitičkog resora Ukrajine, koje „nema veze sa stvarnošću“, a u vezi sa inauguracijom lidera ruske države, Zaharova je istakla da je njegova glavna poruka da „dovede u pitanje legitimitet i demokratičnost izbora predsednika Rusije“.
„Ovo je još jedan grub pokušaj mešanja u unutrašnja pitanja naše zemlje, koji, naravno, sprovodi Zapad posredstvom kijevskog režima“, istakla je diplomata.
Ona je ocenila da pre nego što istupi sa ovakvim „dobro plaćenim ocenama od strane Zapada“, rukovodstvo Kijeva bi trebalo da razmisli o sopstvenom legitimitetu.
U tom smislu, Zaharova je skrenula pažnju na neuspele predsedničke izbore u Ukrajini koji su bili planirani za mart, i dvosmislen status ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala