- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: London pola godine pripremao antirusku kampanju

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava, London
Ruska zastava, London - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Velika Britanija je pola godina pripremala kampanju optuživanja Rusije za zlonamerne aktivnosti, saopštila je ruska ambasada u Londonu.
Ruska strana se oglasila nakon izjave britanskog ministra unutrašnjih poslova Džejmsa Kleverlija, koji je saopštio da London proteruje ruskog vojnog atašea, planira ukidanje diplomatskog statusa za neke ruske objekte u zemlji i uvodi ograničenja za Ruse za dobijanje diplomatskih viza.

„Znaci pripreme tih neprijateljskih koraka pojavili su se, prema našim zapažanjima, pre oko šest meseci. Sve ovo vreme je promovisana odgovarajuća kampanja čiji je cilj da nas optuže za sve moguće grehove“, saopštila je ruska strana.

Kako se dodaje, nova ograničenja su uvedena „pod neosnovanim i čak smešnim izgovorom“ zbog koga u Londonu pokušavaju da „naduvaju novu špijunsku priču“. Ruske diplomate objašnjavaju da te akcije prekidaju neke komunikacione kanale.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je, sa svoje strane, istakla da je Velika Britanija preduzela mere pod izgovorom nekakvog „ruskog traga“ u požaru u komercijalnim skladištima na periferiji Londona, ali bez iznošenja bilo kakvih dokaza ili konkretnih činjenica. Moskva smatra da su takve optužbe neodgovorne i obećava oštar i proveren odgovor.
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
RUSIJA
London proteruje ruskog vojnog atašea
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala