- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najluđi koš sezone /video/

© AP Photo / Darko VojinovicPanatinaikos Makabi
Panatinaikos Makabi - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Uspeli su košarkaši Panatinaikosa da savladaju Makabi u petoj utakmici i tako se plasiraju na Fajnal for Evrolige, ali osim o njihovoj pobedi govoriće se i o spektakularnom košu izraelskog tima koji nije uspeo da zaustavi ni Matijas Lesor.
Tokom serije Panatinaikosa i Makabija viđeno je mnogo toga. Svađe sa sudijom, neizvesne završnice, ali i neverovatni koševi.
Iako je grčki tim slavio u petoj utakmici senku na tu pobedu bacio je Antonijus Klivlend koji je izveo nestvaran potez.
Košarkaš Makabija pokušao je da zakuca preko Matijasa Lesora, ali nije uspeo. Lopta se odbila od obruča i otišla visoko, a taman kada je francuski košarkaš shvatio da je zaustavio protivnika, ta lopta se vratila i pala pravo u koš.
Ova situacija dogodila se u prvom poluvremenu, a taj koš doneo je prednost Makabiju. Iako je izraelski tim poveo u nekoliko navrata, Panatinaikos je u samoj završnici bio bolji.
Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Klivlendu do kraja meča to ostao jedini postignuti koš, pa je tako susret završio sa dva poena, dva skoka i jednom asistencijom, ali o njemu će se pričati više od pojedinih igrača sa daleko boljim učinkom.
Rudi Gober - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
SPORT
Istorijska i kontroverzna odluka: „On sebe nije mogao da odbrani od virusa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala