- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sećanja iz Rima: „Trenirao sam i setio se da sam pobedio Novaka“

© AP Photo / Frank Franklin IIHolger Rune i Novak Đoković – US open
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prošle godine je na mastersu u Rimu poražen u četvrtfinalu od Holgera Runea, a mladi Danac se pred ovogodišnje izdanje turnira prisetio tog meča.
Velika očekivanja od Novaka Đokovića u Rimu ove godine imaju navijači jer na putu do titule neće biti ni Karlosa Alkarasa ni Janika Sinera.
Međutim, srpski as prošle godine nije ni stigao do susreta sa Italijanom ni Špancem je ga je prethodno u četvrtfinalu savladao Holger Rune koji je sada daleko manje opasniji nego prošlog maja. Ipak, Danas se sa užitkom seća te pobede.
„Trenirao sam prvi put na Centralnom terenu i odmah se setio pobede protiv Đokovića. Divan meč, kiša nas u sredini prekinula. Kada smo se vratili on je osvojio drugi set, a ja treći i pobedio. Mnogo lepo sećanje. U životu dobiješ ono što zaslužiš“, rekao je Rune.
Stigao je tada do finala gde ga je savladao Danil Medvedev, ruski teniser.
„Znam da ću sledeći put kada dođem u finale igrati bolje. Slediću emocije. Moram da nađem ekstra brzinu, da iznenadim protivnika. Sada imam stabilnost u timu, svi radimo u istom pravcu. Nadam se da ću odavde otići do vrha“, poručio je mladi danski teniser.
Pobedio je Rune Đokovića i u finalu mastersa u Parizu 2022. godine, međutim posle toga je Danac posustao pa mu je zato sada jedan od glavnih ciljeva najpre da se vrati u formu.
„Imam dva plana. Dugoročni je da osvojim gren slem. Kratkoročni je da se vratim u formu, na sjajni nivo tenisa koji sam imao ranije. Da mi bude jasno kako želim da igram. Samo da nastavim da napredujem, od prvog meča“, istakao je Rune.
Od prošlogodišnjeg finala Rima, mladi Danac odigrao je još samo jedno finale i to na turniru 250 serije u Brizbejnu.
U prvom kolu mastersa u Rimu je slobodan, dok ga u drugom čeka susret sa pobednikom meča Nardi – Altmajer, a već u osmini finala mogao bi potencijalno da se sastane sa Rafaelom Nadalom.
S obzirom da je na drugoj strani žreba Novaka ne može da sretne pre same završnice turnira.
Trener Željko Obradović pozdravlja navijače  - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
SPORT
Obradović: Ovo je samo košarka – insistiram na kulturnom ponašanju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala