- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o pokušaju atentata na Zelenskog: Ne treba verovati ukrajinskoj službi bezbednosti

© AP Photo / Efrem LukatskyPrezident Ukrainы Vladimir Zelenskiй vыstupaet vo vremя press-konferencii v Kieve, Ukraina
Prezident Ukrainы Vladimir Zelenskiй vыstupaet vo vremя press-konferencii v Kieve, Ukraina - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2024
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da ne treba verovati informacijama koje širi Služba bezbednosti Ukrajine (SBU).
„Uopšteno govoreći, informacije koje dolaze od SBU teško se mogu smatrati istinitim“, rekao je portparol Kremlja, odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše izveštaj SBU o navodno otkrivenoj „zaveri stranih obaveštajnih službi“ da pripreme pokušaj atentata na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i nekih šefova bezbednosnih službi ove zemlje.
Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je u utorak da je otkrila „zaveru stranih obaveštajnih službi“ koje su navodno pripremale pokušaj ubistva Zelenskog i nekoliko šefova bezbednosnih snaga zemlje.
Prema SBU, ruske specijalne službe planirale su da likvidiraju Zelenskog, kao i načelnika specijalne službe Vasilija Maljuka, načelnika vojne obaveštajne službe (GUR Ministarstva odbrane) Kirila Budanova (u Rusiji stavljen na spisak terorista i ekstremista) i niza drugih zvaničnika. SBU je dodala da su u vezi sa ovim slučajem uhapšena dva pukovnika Službe državne bezbednosti Ukrajine, koji su navodno predavali tajne informacije koje su bile neophodne za pokušaj atentata. Kod njih je izvršen pretres. Obojica su optuženi za izdaju i pripremanje terorističkog napada.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala