Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kriminalizacijom severa KiM Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom.
Kurti to čini, dodao je Petković, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.
"Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu", naveo je Petković na platformi Iks.
Kako je dodao, Kurti ne sme da pomene da je pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) upucao braću Stefana i Miloša Stojanovića, da su specijalne jedinice tzv. kosovske policije Rosu upucale Dragišu Galjka, Milana Jovanovića i Srećka Sofronijevića na njegovom kućnom pragu, kao i da je troje Srba mučki likvidirano u Banjskoj, a da se nalaz obdukcije još krije.
"Teror o kojem govorimo nije incident, već konstantno obeležje Kurtijeve politike", istakao je Petković i podsetio da je od njegovog dolaska na vlast zabeleženo preko 500 etničkih incidenata usmerenih protiv Srba, SPC i njihove imovine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala