- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Denver pregaženi – Minesota povećala prednost

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Nikola Jokić i Denver Nagetsi poraženi su i u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije od Minesote rezultatom 106:80. Dvostruki MVP NBA lige nije odigrao jedan od svojih najboljih mečeva, a ponovo mu je falila i podrška saigrača. Tumbervulvsi sada vode u seriji 2:0.
Videlo se već u prvom meču da će Denveru biti izuzetno teško protiv Minesote, ali su od druge utakmice očekivanja bila daleko veća. Malo ko je mogao da zamisli da će aktuelni šampioni u jednom trenutku biti u zaostatku čak 32 poena.
Nije ovo bilo ni najbolje veče za Nikolu Jokića koji je upisao 16 poena, 16 skokova i osam asistencija. Procenat šuta iz igre srpskog asa nije bio dobar, samo 34 odsto odnosno 5/13 ubačenih šuteva.
Posle prve deonice košarkaši Minesote imali su osam poena prednosti, međutim presudila je druga četvrtina u kojoj su Nagetsi postigli svega 15 poena, dok su sa druge strane primili čak 33.
Bili su bolji tokom treće deonice, ali nedovoljno dobri da bi napravili preokret.
Lošu partiju imao je Džamal Marej koji je postigao svega osam poena uz 12 skokova, dok je ispred Jokića bio samo Aron Gordon sa 20 poena uz četiri skoka i dve asistencije.
Bio je Entoni Edvards enigma za Denver u prvoj utakmici i čini se da je to ostao i u drugoj. Amerikanac je ponovo dominirao i sa 27 poena, dva skoka i sedam asistencija bio je najbolji pojedinac na meču.
Najavljivali su Nagetsi posle prve utakmice bolju partiju, ali drugi meč bio je daleko od toga, a sada je vremena za popravni sve manje. Narednu utakmicu ova dva tima igraju u noći između petka i subote.
Atletičar sa Jamajke Jusejn Bolt na finalu trke na 100m u okviru XXXI Letnjih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Jusa Bolt protiv Embapea – kakva bi to trka na 100 metara bila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala