- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapadu više ne verujemo na reč, svim sredstvima ćemo braniti svoj suverenitet

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOblakoderi poslovnog centra "Moskva siti" i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije
Oblakoderi poslovnog centra Moskva siti i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2024
Pratite nas
Zapadne zemlje će ići putem eskalacije, ali Rusija će svim raspoloživim sredstvima braniti svoj suverenitet i teritorijalnu celovitost, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.
Kako je istakao u izjavi za Prvi kanal ruske televizije, u odnosima sa Zapadom sada je nastupio period bez presedana.
"Pružaćemo otpor svim neprijateljskim napadima. Ocenjivati šta se stvarno događa može se samo na osnovu dela, onoga što je u praksi. Tim ljudima više nimalo ne verujemo na reč", rekao je ruski zvaničnik.

O dijalogu sa SAD

Rjabkov je rekao da je dijalog između Rusije i SAD sada minimalan i da po pitanjima strateške stabilnosti povremeno postoji komunikacija u određenim aspektima.
"Ti kontakti su na radnom nivou, preko ambasada. Drugim rečima, ništa slično s onim kako je bilo ranije", istakao je Rjabkov.
Da bi moglo da dođe do obnavljanja dijaloga sa SAD u toj sferi, neophodno je da Moskva vidi stvarnu promenu nabolje u odnosu na sadašnju krajnje neprijateljsku američku politiku prema Rusiji, napomenuo je on.
Za sada toga nema, pa stoga nema ni mogućnosti da se vodi takav dijalog ni po pitanju strateške stabilnosti, ni po pitanju ograničenja strateškog naoružanja, istakao je zamenim ruskog ministra spoljnih poslova.
Prema njegovim rečima, zbog destruktivne politike Vašingtona ruski moratorijum na raspoređivanje raketa srednjeg i malog dometa je pod znakom pitanja.
"Situacija je zabrinjavajuća, mi ne želimo eskalaciju, ali nećemo klonuti pod pritiskom. Pružaćemo otpor svim raspoloživim sredstvima", zaključio je Rjabkov.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala