- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ohladićemo „vruće glave“ na Zapadu

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSistem "Iskander" u akciji u Ukrajini
Sistem Iskander u akciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Rusija očekuje da će vežbe ruskog Ministarstva na kojima će biti korišćeno nestrateško nuklearno naoružanje ohladiti „vruće glave“ u zapadnim prestonicama, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
„Nadamo se da će ovaj događaj ohladiti „vruće glave“ u zapadnim prestonicama, pomoći da se shvate moguće katastrofalne posledice strateških rizika koje oni stvaraju, da će ih sprečiti da pružaju pomoć kijevskom režimu u njegovim terorističkim akcijama i u uvlačenju u direktnu oružanu konfrontaciju sa Rusijom“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova objavljenom na sajtu ministarstva.
Kako su istakli, Rusija će smatrati lovce F-16, kada se pojave u Ukrajini, nosiocima nuklearnog oružja.
„U bliskoj budućnosti se na ukrajinskom bojnom polju očekuju višenamenski avioni, američke proizvodnje F-16. Kao što je ruska strana više puta ukazivala, ne možemo zanemariti činjenicu da su ovi avioni dvojako naoružani – nenuklearnim i nuklearnim oružjem“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je istaklo da avioni ovog tipa već dugi niz godina čine osnovu flote aviona, koja se koristi u takozvanim „zajedničkim nuklearnim misijama“ NATO-a.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je, po nalogu predsednika, Generalštab Oružanih snaga Rusije započeo pripreme za održavanje vojnih vežbi u bliskoj budućnosti sa raketnim formacijama Južnog vojnog okruga uz učešće avijacije i Ratne mornarice. Korišćeno će biti nestrateško nuklearno naoružanje. Vežbe imaju za cilj, između ostalog, da se osigura teritorijalni integritet i suverenitet Ruske Federacije kao odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika.
gađanje ukrajinskih skladišta municije i naoružanja raketama sistema Iskander  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
RUSIJA
Stručnjak o vojnim vežbama: Rusija pokazuje da je spremna da se brani svim sredstvima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala