- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin na poslednjem sastanku vlade uoči inauguracije: Jedan politički ciklus se završava, počinje novi

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se ruskoj Vladi na zajedničkom radu u proteklim godinama.
Putin je napomenuo da je sadašnji sastav vlade počeo sa radom u uslovima borbi protiv pandemije, koja je postala težak test koji je dostojanstveno položila
On je takođe naglasio da je Rusija posle osam godina terorisanja stanovnika Donbasa od strane Kijeva morala da preduzme mere kako bi zaštila ljude oružanim putem.
U tom kontekstu, pokrenuta je ekonomska agresija na zemlju – hteli su da dovedu do nezaposlenosti i zatvaranja preduzeća, ali nisu uspeli.
Generalno, pod sadašnjom vladom Rusija je tražila odgovore na istorijske izazove i uspešno ih savladavala, rekao je predsednik.
"Jedan politički ciklus se završava, drugi politički ciklus počinje, ali rad u interesu Rusije, Rusije, ruskog i svih drugih naroda Rusije ne prestaje. Želim da, izražavajući reči zahvalnosti za ono što smo uradili i što ste vi uradili prethodnih godina, izrazim nadu da ćemo još mnogo učiniti u ime Rusije i njenog naroda", zaključio je predsednik Rusije.
Vlada će se u utorak, nakon inauguracije predsednika, pravno odreći svojih ovlašćenja, a njeni članovi će postati vršioci dužnosti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala