- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Privedeni osumnjičeni za ubistvo dopisnika Sputnjika poginulog u Donjecku

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaRatni reporter, veteran bataljona "Istok", Amerikanac Rasel Bentli
Ratni reporter, veteran bataljona Istok, Amerikanac Rasel Bentli   - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Telegram kanal „Ratni reporteri“ saopštio je da su privedene ubice Rasela Bentlija, američkog ratnog reportera koji je poginuo u Donjecku.
Prema rečima advokata, istragu vodi Glavna vojno-istražna uprava Istražnog komiteta Rusije. Zbog tajnosti istrage detalji slučaja ne mogu biti objavljeni.
„Naložena je sudsko-medicinska ekspertiza pronađenih posmrtnih ostataka“, naveo je advokat i dodao da su osumnjičeni za zločin već u pritvoru i da aktivno sarađuju sa organima reda.
Podsetimo, Rasel Bentli stupio je u redove milicije DNR 2014. godine. Zajedno sa borcima bataljona „Istok“ borio se za aerodrom Donjeck, selo Spartak, Jasinovatu i Avdejevku. U Donjecku se oženio profesorkom ruskog jezika i dobio državljanstvo Rusije. U specijalnoj vojnoj operaciji nije učestvovao zbog godina, već je radio kao ratni dopisnik.
Bentli je nestao 8. aprila tokom granatiranja Donjecka. Prema rečima njegove supruge Ljudmile, otišao je da pomogne nastradalima i nakon toga se sa njim izgubio kontakt. Njegovo telo je pronađeno kasnije.
Amerikanac Rasel Teksas Bentli već tri godine ratuje na strani Donjecke Narode Republike. - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
U Donjecku poginuo američki ratni izveštač koji je radio za Sputnjik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala