- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Poljski ministar: Nećemo slati svoju vojsku u Ukrajinu

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINCentar Varšave
Centar Varšave - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Poljska se ne priprema i neće slati svoje trupe u Ukrajinu, izjavio je novinarima ministar nacionalne odbrane zemlje Vladislav Kosinjak-Kamiš.
„Ovaj koncept (slanja trupa u Ukrajinu) predstavio je gospodin predsednik Emanuel Makron pre nekoliko meseci, Poljska se ne priprema i neće slati poljske trupe u Ukrajinu“, rekao je Kosinjak-Kamiš.
Istovremeno je dodao da će Poljska nastaviti da pruža vojnu pomoć Ukrajini, posebno kad je u pitanju obuka pripadnika ukrajinske vojske i isporukom oružja.
„Pomagaćemo Ukrajini obučavanjem ukrajinskih vojnika u našoj zemlji, isporukom tehnike, učešćem u koalicijama za pomoć Ukrajini“, precizirao je poljski ministar.
Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da ne isključuje mogućnost da, na zahtev Kijeva, pošalje trupe u Ukrajinu, ukoliko Rusija probije liniju fronta. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.
Lider demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris izjavio je u ponedeljak da će slučaju pada Ukrajine Sjedinjene Američke Države možda morati da se umešaju u sukob angažovanjem svojih trupa.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
RUSIJA
Medvedev: Ulazak zapadnih trupa u Ukrajinu izazvaće odgovor Moskve i svetsku katastrofu
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala