- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznato kada bi Jokić trebalo da bude krunisan – po treći put!

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
NBA liga saopštila je da će novi MVP biti proglašen devetog maja i to sat i 30 minuta iza ponoći po srenjeevropskom vremenu. Ukoliko se ne dogodi kojekakvo čudo, to bi trebalo da bude treći put u poslednje četiri sezone da je Nikola Jokić odneo priznanje za najboljeg košarkaša američke lige, samim tim i sveta.
Srpski košarkaški genije iz Sombora na taj način bi trebalo da postane tek deveti košarkaš u istoriji sa tri MVP priznanja.
Jokić je bez ikakve dileme mogao da ispiše istoriju NBA lige i svetske košarke kao prvi košarkaš koji je vezao četiri MVP titule, ali je, činjenica, da je "pokrade" kada je prošle sezone nagrada za najkorisnijeg igrača završila u rukama Kamerunca sa francuskim i američkim pasošem Džoela Embida.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
SPORT
Đoković i dalje broji – „kupio“ je još vremena na tronu
To nije sprečilo Jokića da bude najbolji u finalu NBA lige u kom je vodio svoj Denver do istorijskog šampionskog prstena, posle čega mu je dodeljen trofej za MVP-ja finala.
Jokić ove sezone ponovo beleži nestvarne brojke i dominira američkom košarkom. Centar Denvera je u ligaškom delu prosečno ubacivao 26,4 poena uz 12,4 skoka i devet asistencija.
Jokić bi tako devetog maja u 01.30 trebalo da se pridruži Leriju Birdu, Mozesu Melounu i Medžiku Džonsonu. Po četiri MVP titule imaju Lebron Džejms i Vilt Čemberlen, dok su Bil Rasel i legendarni Majkl Džordan na koti pet.
Veliki Karim Abdul Džabar ima rekordnih sedam MVP trofeja.
Srbija će tako sačekati 9. maj da Amerika ispravi nepravdu koju je nanela prošle sezone Nikoli Jokiću...
Nikola Jokić u duelu sa Lonzom Bolom - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
SPORT
Zamislite da zarađujete 2.900.000 dolara po utakmici i ne igrate dve i po godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala