- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva upozorila London: Britanski vojni objekti u Ukrajini mogu se naći na meti ruskih raketa

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Britanije u Moskvi Najdžel Kejsi
Ambasador Britanije u Moskvi Najdžel Kejsi - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Ambasadoru Velike Britanije u Moskvi Najdželu Kejsiju izražen je protest zbog izjave ministra spoljnih poslova te zemlje Dejvida Kamerona da teritorija Rusije može biti meta britanskih raketa iz Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„N. Kejsi je upozoren da bi, kao odgovor na ukrajinske napade na rusku teritoriju, uz upotrebu britanskog oružja, mogli da budu britanski vojni objekti i tehnika na teritoriji Ukrajine i šire“, istakli su u ministarstvu.

Pored toga, prema rečima ruskog Ministarstva spoljnih poslova, šef britanske diplomatske misije je pozvan da „razmisli o neizbežnim katastrofalnim posledicama takvih neprijateljskih koraka Londona“ i da „Kameronove militarističke i provokativne izjave najodlučnije i nedvosmisleno odbaci”.
„Najdželu Kejsiju je čvrsto ukazano da je neprijateljski ispad Dejvida Kamerona direktno u suprotnosti sa ranijim uveravanjima britanske strane, prilikom isporuke krstarećih raketa dugog dometa kijevskom režimu, da one ni pod kojim uslovima neće biti korišćene za napade na rusku teritoriju. Ovim je Ministarstvo spoljnih poslova dezavuisalo ovu poziciju, priznajući de fakto da je njihova zemlja umešana u sukob“, istakli su u ruskom ministarstvu spoljnih poslova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala