- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trener je u Vlahoviću ponovo potražio alibi za neuspeh

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Juventus prvi put još od 2012. godine nije uspeo da upiše pobedu na četiri vezana meča, pa je i dalje aktuelni trener Masimilijano Alegri brže bolje pokušao da se opravda u javnosti, prebacivši krivicu na igrače, među kojima je i Dušan Vlahović. Nije prvi put da Maks Alergi upire prstom u Srbina, koji je ove sezone najbolji igrač kluba iz Torina.
„Sapleo“ se Juventus protiv Rome i u Rimu je odigrao 1:1, čime je ostao na trećoj poziciji i tri kola pre kraja Serije A i dalje ima velike izglede da se direktno plasira u Ligu šampiona.
Bolonja zaostaje za crno-belima iz Torina dva boda, a Roma je na „minus šest“.
Posle remija sa Romom Alegri je kao što običaj i nalaže, izašao pred medije i na konferenciji za štampu pričao je o razlozima zašto ekipa posutaje u finišu sezone.
„Žao nam je naravno što nismo mogli i uspeli više. Inter nas je držao konstantno na 12-14 bodova razlike, što znači da su bolji od nas. Potpuno je normalno na kraju sezone da usporite. Bilo je problema tokom sezone, onda kada je Milik isključen, Vlahović, Kijeza i Kin nisu bili u dobroj formi. Tu su i povrede Vestona Mekinija i Adrijena Rabio... Sve to su nepovoljne okolnosti po nas, koje su uticale da budemo tu gde jesmo“, istakao je Alegri, za kog je veliko pitanje da li će i naredne sezone sedeti na klupi slavnog kluba iz Torina.
Alegri je uveren da će ekipa u narednom kolu protiv Salernitane ispuniti cilj i osigurati direktan plasman u elitno fudbalsko takmičenje.
„Nije potrebno previše vremena da padnete u ovakvoj situaciji. Ali, momci su u Rimu posle ranog gola Lukakua uspeli da se smire i da se vrate, ostanu neporaženi. U dobroj smo situaciji i imamo priliku da već protiv Salernitane obezbedimo plasman u Ligu šampiona“, zaključio je italijanski stručnjak.
Srpski reprezentativac Dušan Vlahović ovesezone postigao je 17 golova u Seriji A na 34 odigrana meča uz tri asistencije.
Juventus će imati priliku da neuspešnu sezonu kruniše osvajanjem trofeja Kupa Italije, u kom će za rivala imati Atalantu.
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
SPORT
Srbin uspešno započeo rusku bajku – odmah je „pokazao zube“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala