- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov obavio niz telefonskih razgovora sa srpskim zvaničnicima

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministar spoljnih poslova Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i kontaktima na visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih polova Rusije.
"U duhu strateškog partnerstva razmatrana su ključna pitanja bilateralne saradnje. Potvrđena je obostrana spremnost za jačanje saradnje i nastavak dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i u međuresornom formatu", navodi se u saopštenju..
Razmotreni su problemi zajedničkog rada na multilateralnim platformama, pre svega u sistemu UN. Konstatovana je sličnost pristupa i obostrana želja za nastavkom koordinisanih aktivnosti u cilju rešavanja ključnih pitanja međunarodne agende.
"Izražena je namera obe strane da se odupru zlonamernim pokušajima revidiranja pojedinih istorijskih događaja na Balkanu. Ističe se nedopustivost kačenja politizovanih etiketa državama i narodima", dodaje se u tekstu.
Kako se navodi, povećana pažnja je bila posvećuje situaciji na Balkanu, rešavanju kosovskog problema, situaciji u i oko Bosne i Hercegovine. Konstantovano je jedinstvo u potrebi oslanjanja na međunarodno pravo i fundamentalne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1031 i 1244.
Razgovor je obavljen na inicijativu srpske strane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala