- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Da li će dolazak Duška Kneževića u Crnu Goru izazvati politički zemljotres

© SputnikDuško Knežević
Duško Knežević - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
Dolazak predsednika „Atlas grupe“ Duška Kneževića u Crnu Goru izazvaće politički zemljotres, smatra urednik dnevnika i portala podgoričkog „Dana“ Mili Prelević i ističe da misli da mnogi zbog toga ne spavaju.
„Mnoge dileme koje smo imali prethodnih godina biće rešene. Knežević je bio svedok brojnih događaja i ima šta da kaže o ljudima sa kojima je sarađivao i za koje je tvrdio da nisu na pošten način vodili ovu državu. On će sam proceniti šta treba da kaže, a to će na neki način biti njegova odbrana od brojnih optužbi, koje su imale političku pozadinu. Na njemu je sada da dokaže da se nije nelegalno bavio poslovima“, rekao je Prelević, preneo je podgorički portal A plus.
Prema njegovim rečima, Kneževićevi iskazi doprineće brojnim promenama u Crnoj Gori.
„I dok je bio u Londonu pokrenuo je brojne političke procese i građani su se tad pokrenuli. Nisam siguran da mnogi spavaju mirno nakon njegovog dolaska. Mnogima nije milo što je on ovde. Lagodnije su se osećali dok je bio u Londonu“, zaključio je Prelević.
Predsednik „Atlasa“ Duško Knežević, za kojim je Crna Gora raspisala poternicu zbog navodnih finansijskih malverzacija, nakon pet godina "izručen" je zvaničnoj Podgorici. Kneževića je "izručila" Velika Britanija, čiji je takođe državljanin. On je u Crnu Goru došao u tajnosti avionom crnogorske Vlade i istog dana mu je određen pritvor.
Advokatski tim Kneževića je u više navrata izrazio zabrinutost zbog toga što je njihov branjenik odmah upućen u zatvor Spuž, gde se, kako kažu, nalazi i veliki broj pripadnika dva poznata crnogorska kriminalna klana, koji su Kneževića spominjali u negativnom kontekstu, preneo je Tanjug.
Povodom izručenja Kneževića do sada se nije oglasio nijedan crnogorski zvaničnik.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala