- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki kongresmen: SAD bi mogle da pošalju vojsku u Ukrajinu

© AFP 2023 / JAM STA ROSAAmerički vojnici ukrcavaju se u avion
Američki vojnici ukrcavaju se u avion - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2024
Pratite nas
U slučaju pada Ukrajine, Sjedinjene Američke Države će možda morati da se umešaju u sukob angažovanjem svojih trupa, izjavio je lider demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa Hakim Džefris u intervjuu za „Si-Bi-Es njuz“.
„Ne možemo dozvoliti da Ukrajina padne, jer ako padne, postoji velika verovatnoća da će Amerika morati da se umeša u sukob – ne samo našim novcem, već i našim vojnicima“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, u Republikanskoj partiji jača proruska frakcija koja ne želi da podržava Ukrajinu i „iz nekog razloga smatra da Rusija nije neprijatelj SAD“. Glavni pobornik ove politike u Predstavničkom domu je republikanka Mardžori Tejlor Grin, dodao je on.
Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da ne isključuje mogućnost da, na zahtev Kijeva, pošalje trupe u Ukrajinu, ukoliko Rusija probije liniju fronta. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.
Kremlj je kasnije primetio da su obratili pažnju na Makronove reči. Takođe su naglasili da jedan broj zemalja koje učestvuju na pariskom događaju o Ukrajini „prilično trezveno procenjuju potencijalne opasnosti takvih koraka i potencijalne opasnosti od direktnog umešanosti u sukob“, kao i da to „apsolutno nije u interesu tih zemalja i da one moraju biti svesne toga“.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala