- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dodik: Vera u vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
Pratite nas
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
"Želim da ovo praznično vreme dočekate i provedete u duhu vekovne tradicije našeg naroda. U okolnostima u kojima živimo, vera u vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju reč", napisao je predsednik RS na društvenoj mreži Iks.
Dodik je naveo da svi pravoslavni praznici, a svakako i Vaskrs, upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju i koje su nas održale.
"Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u lepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utehu", naveo je Dodik.
Ponoćnom liturgijom u pravoslavnim hramovima širom Republike Srpske počela je proslava Uskrsa, a episkop banjalučki Jefrem služio je vaskršnju liturgiju u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Vaskršnja liturgija ove godine služena je i u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru, prvi put nakon njenog rušenja 1992. godine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala