- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić skenirao „vukove“: „Opasni su“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
Pratite nas
Odbrojavanje je završeno i sve je spremno za spektakularan dvoboj Denver Nagetsa i Minesote u polufinalu NBA plej-ofa Zapadne konferencije, a prvi meč zakazan je u noći između subote i nedelje, sat vremena iza ponoći. Nikola Jokić pričao je o vrlinama i manama „vukova“, koje je do tančina skenirao zajedno sa svojim timom.
Izuzetno uzbudljive mečeve u regularnom delu sezone odigrali su Denver i Minesota koji su završili u prva tri mesta Zapadne konferencije, zajedno sa Oklahomom, koja će u polufinalu igrati protiv Dalasa, nakon što su Luka i Kajri izbacili Los Anđeles Kliperse.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
SPORT
Dalas u polufinalu – Luka i Kajri presudili Klipersima /video/
Sada je vreme za ono pravo, jer će se u finalu pre finala sudariti aktuelni šampioni NBA lige i fantastični „vukovi“, koje predvodi maestralni Entoni Edvards. U prethodna tri meča Minesote u plej-ofu ispisao je istoriju američke lige, kao prvi košarkaš koji je na tri uzastopna meča imao prosek 35+. Ubacivao je i preko 40, a prosek u četvrtfinalu bio mu je 31 poen uz 6,3 asistencije i osam skokova.
Sve to vrlo dobro zna i Nikola Jokić koji je do tančina „skenirao vukove“. Poznato je koliko dobro košarkaški genije iz Sombora „čita“ igru rivala i u ogromnoj meri olakšava posao treneru Majklu Meloun i svojim saigračima na parketu.
„Minesota je izuzetno opasan tim i imaju odgovor na sve. Mogu da igraju sa niskom postavom, kao i sa visokom, Ne smemo da gubimo previše lopti. Moramo da šutiramo iz svakog poseda, to je izuzetno važno, jer su oni izuzetno opasni u kontri, talentovani su i svi trče i mogu da pogode za dva ili tri poena“, rekao je Nikola i dodao:
„Na sve to dodajte da su najčvršća odbrana lige. Agresivni su na tom delu terena i to je ključ. Moramo da pronađemo način sa tim da se izbirimo. S druge strane, u napadu koriste sve igrače. A, razlika između ovih i mečeva u regularnom delu je što smo sada i mi i oni kompletni, u tim prethodnim odmeravanjima snage uvek je neko nedostajao“, istakao je Jokić.
„Vukovi“ su „pojeli“ Finiks rezultatom 4:0 i prilično lako i brzo se domogli plej-ofa, dok je Denver prepustio Lejkersu samo jednu pobedu u seriji.
Pričajući o rivalu, američke medije je posebno interesovalo šta Nikola Jokić misli o njihovom najboljem pojedincu Entoniju Edvardsu.
„Fantastičan i jako opasan košarkaš. Izuzetno talentovan i motivisan, igrač koji u svom arsenalu ima apsolutno sve. Zabavan je momak i nadam se da ćemo se i mi zabaviti“, rekao je Jokić pred prvi meč Denvera i Minesote koji će biti odigran u Kolaradu u „Bol areni“.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
SPORT
Dalas u polufinalu – Luka i Kajri presudili Klipersima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala