- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Nadležne službe će sačuvati bezbednost

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom navoda da veći broj Bošnjaka sutra u Potočarima planira okupljanje kako bi isprovocirala Srbe i tako izazvali incidente, da je to stvar za nadležne službe koje će to veoma efikasno rešiti.
"Verujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da spreme, ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve da ne bude nikakvih spekulacija", naveo je Dodik.
On je naglasio da stvari treba smiriti i preduzeti sve zakonske i druge mere kako bi se napravila potpuno bezbednosno neutralna sredina, prenosi RTRS.
Napomenuo je da Bošnjaci imaju mogućnost da obeleže sve svoje događaje na prostoru Republike Srpske, što nije slučaj sa Srbima u Federaciji BiH.
Dodik je rekao da će nadležne službe u Republici Srpskoj učiniti sve da potpuno bezbedno protekne i predstojeće otvaranje obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci.
"A napadi iz Federacije BiH da se sve iskoristi i napravi problem, a pogotovu sada, u uzletu opštih osuda prema Srbima na globalnom nivou od njihovih saveznika, očigledno neki žele da iskoriste, pa i ti koji imaju nameru da to urade", kazao je Dodik u izjavi za Srnu.
Veće okupljanje Bošnjaka planirano je za Vaskrs u Potočarima kod Srebrenice, a namera je i da se provokacijom srpskog naroda pokušaju izazvati incidenti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala