- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predaja na predaju – i finale za „mačku“

© AP Photo / Andy BrownbillFeliks Ože-Alijasim - Australijan open
Feliks Ože-Alijasim - Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
Pratite nas
Rus Andrej Rubljov igraće u finalu mastersa u Madridu protiv Feliksa Ože-Alijasima. I to zato što je Kanađaninu meč u prvom setu polufinala predao Jirži Lehečka. Razlog je povreda. Zaista neverovatan broj povreda u glavnom gradu Španije.
Podsećanja radi, Ože-Alijasim je prošao u polufinale posle predaje Janika Sinera, a sada je pri rezultatu 3:3 opet njegov protivnik predao, pa ćemo ga gledati u finalu. Bitno je istaći da je Alijasimu na ovom turniru predao i Jakub Menšik, što jeukupno tri meča od poslednja četiri. Zaista se retko viđaju ovakve stvari. Zanimljivo, pomalo i bizarno.
Poznato je da mačke imaju devet života, a „mačka“ Feliks je veći broj tih života potrošio u Španiji na ovom mastersu. Zaista je imao mnogo sreće, ako se tako povrede protivnika mogu nazvati.
Interesantno je i da je Lehečka u polufinale stigao tako što mu je u četvrtfinalu zbog povrede meč predao Danil Medvedev.
Čak je i Karlos Alkaras imao mnogo problema, pa je zato i odustao od narednog turnira, u Rimu.
Ako gledamo prikazano na ovom turniru, jasno je da je Rubljov favorit u finalu. Neko bi rekao da bi jedino bilo pravedno da on podigne trofej, ako gledamo Ožeov put u Madridu.
Nikola Topić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
SPORT
Zvezda oseća miris finala ABA lige – Topićeve trojke izmamile aplauze Pionira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala