- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crveni alarm koji Novak mora da iskoristi

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković biće postavljen za prvog nosioca na Rolan Garosu, nakon što je Karlos Alkaras ispao u četvrtfinalu Madrida, dok se drugi reket sveta Janik Siner povukao zbog povrede. Identičan slučaj je i sa Rusom Danilom Medvedevom, kog muči povreda, pa je jasno da je u tenisu upaljen crveni alarm, što bi najveći svih vremena mogao da iskoristi.
Novak se bori protiv godina, uskoro će naputini 37 i jasno je da mu je sve teže da parira daleko mlađim rivalima, koji su u usponu i u punoj snazi, ali trenutno je na snazi „crveni alarm“ jer je veliki broj tenisera iz Top 10 povređen i rovit, dok je legendarni Rafael Nadal pred penzijom.
Janik Siner morao je zbog povrede kuka da se povuče iz same završnice Madrida kako ne bi rizikovao pogoršanje povrede pred vrhunac sezone na šljaci i predstojeći grend slem u Parizu.
Nije hteo da forsira niti da zapinje ni Karlos Alkaras kog muči ruka, te igra sa steznikom, pa je popustio pred Rusom Andrejom Rubljovom, ali nije bio previše razočaran zbog takvog epiloga. Najavio je da će nositi steznik na ruci u Rimu, kao i da se raduje novom susretu sa njegovim najvećim rivalom Novakom Đokovićem.
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
SPORT
Ilić se oprostio od Grka i spreman je za Rusiju: „Hvala iz dubine srca“
U moru povlačenja zbog povreda pojavio se i problem sa Danilom Medvedevom. Naime, najbolji ruski teniser ima problem sa preponom zbog čega je predao meč fantastičnom Čehu Jiržiju Lehečki, posle prvog seta koji je Rus izgubio 6:4. Obratio se posle toga fizioterapeutu posle ukazane pomoći.
„Osećam se malo bolje, ali sam uplašen“, rekao je Medvedev što su zabeležile brojne kamere," da bi kasniej usledila predaja.
Preveliki je ulog za ostatak sezone, pa ni Alkaras, Siner i Medvedev nisu želeli bilo šta da rizikuju, iza ćoška je Masters u Rimu, a onda sledi vrhunac sezone na šljaci i Rolan Garos.
Za razliku od pomenutih, Novak Đoković poprilično je odmarao ove sezone gde još nije igrao finale, samim tim nije osvojio trofej, a već smo stigli do maja, što mu se jako retko dešavalo tokom prebogate karijere.
Ipak, treba uzeti u obzir da Đoković ima 37 godina i da je došao u period karijere kada mora da bira turnire na kojima će igrati, da mu je fokus na Mastersima i grend slemovima, kao što je nekad bio slučaj sa Rodžerom Federerom.
Tako je srpski i svetski broj 1, uzeo odmor da „napuni baterije“ posle ispadanja u polufinalu turnira u Monte Karlu, i sada svež stiže sa novim timom u pohod na Večni grad, gde je u šest navrata podizao trofej.
Zimonjić je i dalje nezvanično zamenio Gorana Ivaniševića, a Gebhard Fil-Grič je nasledio Marka Panikija i ponovo će biti zadužen za fizičku spremu Đokovića.
Znajući Novaka, potpuno je za očekivati da bi u potpunosti mogao da iskoristi „crveni alarm“ koji je upaljen u tenisu i da bi mogao da iskoristi momentum da u potpunosti preokrene sezonu koja je počela eliminacijom od Janika Sinera na Australijan openu u polufinalu.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
SPORT
Čudesan preokret Sabalenke protiv Ribakine – Medvedev se povukao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala