- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev u šoku posle predaje: „Noga je odbila da radi“

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, zbog povrede je morao da preda meč polufinala turnira u Madridu.
Samo dve pobede su u Madridu delile Medvedeva od sedmog trijumfa na mastersima – posle ispadanja Karlosa Alkarasa i Janika Sinera bio je najbolje rangiran učesnik – ali sudbina nije tako htela. Četvrti teniser sveta se predao posle izgubljenog prvog seta protiv Čeha Lehečke sa 6:4.
„Moja noga je odbila da radi. Bol sam osetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo napred. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno“.
Pozvao je fizioterapeuta, ali tretman nije pomogao.
„Pitao sam ga da li stanje može da se pogorša, on mi je rekao da može ako je istegnuće, ali ne može ako je grč. Pokušao sam da potrčim ka mreži, nisam osetio bol, ali sam shvatio da je bolje da ništa ne rizikujem. Povrede su deo sporta. Što bolje igraš, više pobeđuješ i više igraš i veći je rizik od povreda. Promena podloga je česta. Ako igraš završnicu Majamija, imaš samo nekoliko dana za adaptaciju na šljaku u Monte Karlu“.
Za Medvedeva je povreda došla u nezgodan čas. Ne samo zato što je imao šansu da se u Madridu prvi put plasira u finale, nego još više jer sledeće nedelje brani titulu u Rimu.
„Nema dileme da je moje učešće tamo pod znakom pitanja. Moram da odem na pregled i da pričam sa mojim trenerima. Bilo bi fenomenalno da igram u Rimu posle prošlogodišnjeg trijumfa, ali prvo moram da vidim stanje sa povredom“.
Kaže da je i sam iznenađen onim što mu se desilo.
„Bio sam 100 odsto spreman na početku meča. Nikada mi se ovo nije dogodilo. Sve je bilo super, a onda odjednom…“
Zadovoljan je promenom formata madridskog mastersa koji je od prošle godine povećan.
„Meni se dopada, jer igramo dve nedelje, u stvari nedelju ipo, i imamo dan odmora između mečeva. Ovaj format daje i turniru na značaju. Ne verujem da povrede imaju veze sa povećanjem turnira“, istakao je Medvedev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala