- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta za Novaka na Rolan Garosu znači pad Alkarasa i povlačenje Sinera?

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Dve nesvakidašnje i krajnje neočekivane vesti u jednom danu. Karlos Alkaras je eliminisan u četvrtfinalu Madrida od Rusa Rubljova, dok je Janik Siner zbog povrede kuka morao da se povuče, što je prouzrokovalo da Novak Đoković bude prvi nosilac na narednom grend slemu – Rolan Garosu.
Kako su prva dva nosioca u Madridu prerano okončala svoje učešće, tako je postalo jasno da talentovani Španac i fantastični Italijan neće uspeti do Rolan Garosa da ugroze prvo mesto na kom se nalazi najbolji teniser svih vremena. Samim tim, Novak Đoković sloviće za prvog nosioca u Parizu.
Naredne nedelje biće odigran Masters u Rimu na kom će učešće uzeti i 37-godišnji Beograđanin, koji je posle eliminacije u polufinalu Monte Karla uzeo predah kako bi „napunio baterije“ za ostatak sezone.
Ruski teniser Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
SPORT
Rus je „penicilin“ za Špance – sledeći je Amerikanac
Đoković ove godine još nije igrao finale, nije osvojio trofej, dok je van terena povukao „radikalne rezove“. Razišao se sa prvim trenerom Goranom Ivaniševićem, dok je pre nekoliko dana rešio da okonča i višegodišnju saradnju sa kondicionim trenerom Markom Panikijem.
Sa Đokovićem trenutno trenira Nenad Zimonjić, a novi-stari lik u timu zadužen za fizičku pripremu je Austrijanac Gebhart Fil-Grič, koji će u Večnom gradu, po svemu sudeći, biti u Novakovoj loži.
Jasno je da su Siner i Alkaras „odigrali“ za Đokovića, odnosno da su mu učinili svojevrsnu uslugu što će biti prvi nosilac na Rolan Garosu i što će imati lakši žreb na putu ka 25. grend slem tituli.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
SPORT
Šok – Siner se povukao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala