- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Težak poraz i kraj za Jovića i Majami – Dončić se razgoropadio

© AP Photo / Doug McSchoolerNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nikola Jović i Majami Hit okončali su učešće u plej-ofu NBA lige, nakon što su u petom meču pretrpeli i četvrti poraz od Boston Seltiksa i to ubedljivim rezultatom 118:84. Dalas je predvođen Lukom Dončićem uspeo da dođe do brejka u Los Anđelesu protiv Klipersa 123:93 i vodi sa 3:2 u seriji.
Majami, kao prošlogodišnji finalista NBA lige, nije mogao da parira razigranom i raspucanom Bostonu.
Hitsi su ponovo bili lišeni usluge svoje prve zvezde Džimija Batlera, pa Nikola Jović i drugovi nusu mogli da pariraju Keltima na njihovom parketu.
Srbin rođen u Lesteru susret je okončao sa osam poena uz sedam skokova i četiri asistencije za 27 minuta i 40 sekundi provedenih na parketu, dok je najefikasniji u teškom porazu tima sa Floride bio Bam Adebajo sa 23 poena, pratio ga je Tajler Hiro sa 15 poena, Brajant i Kejleb Martin bili su takođe dvocifreni sa po 10 poena.
S druge strane, Boston koji je od početka pa do kraja kontrolisao meč, došao je do ubedljivog trijumfa preko Džejlena Brauna i Derika Vajta koji su ubacili po 25 poena. Odlični su bili i Hauser sa 17, odnosno Džejson Tejtum sa 16 poena i čak 12 asistencija.
Ništa Majami nije mogao protiv raspoloženog kvarteta Kelta. Bostn je uvodnu deonicu dobio rezlutatom 41:23, da bi do odlaska na veliki odmor ta prednost dodatno porasla – 68:46.
I preostale dve četvrtine domaćin je rešio u svoju korist, treću rezultatom 30:20 i poslednju 20:18, pa je bilo jasno da su Kelti ti koji će slaviti sa ubedljivih 4:1 u seriji i prošli su u četvrtfinale, gde ih čeka bolji iz dvoboja Klivlend – Orlando, gde Kavsi vode sa 3:2 u seriji.
Kada je u pitanju meč Klipersa i Dalasa, Slovenac Luka Dončić, je baš kao što je i najavio, preuzeo odgovornost i vodio je tim iz Teksasa do važnog trijumfa 123:93, za 3:2 u seriji protiv Klipersa.
Uprkos prehladi i problemu sa kolenom, impresivni Slovenac bio je najefikasniji akter meča sa 35 poena, šutirajući 14/26 iz igre uz 10 asistencija i sedam skokova.
Kajri Irving je podbacio i zaustavio se na 14 poena uz 6/14 kada je u pitanju šut iz igre, dok je Maksi Kleber ubacio 15 poena, a trojke je pucao 5/7.
Sve to bilo je dovoljno da Mavsi uspeju da povedu u seriji protiv Klipersa, za koje je Pol Džordž postigao 15 poena, isto toliko dao je i Hrvat Ivica Zubac. Džejms Harden je totalno zakazao sa svega sedam poena uz čak deset promašenih šuteva iz 12 pokušaja.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Dimitris Janakopulos - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
SPORT
Vlasnik Panatinaikosa citirao Putina posle poraza u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala