- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kost u grlu: Kijev opet nagoveštava napad na Krimski most

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Stalni predstavnik Ukrajine pri UN Sergej Kislica je, posle ambasadora Litvanije u Švedskoj Linasa Linkevičijusa, na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks nagovestio predstojeći (ovogodišnji) napad na Krimski most.
U postu je Sergej Kislica naveo „spisak od šest glavnih tipova mostova za 2024. godinu”: lučni, konzolni, žičani, viseći, spojeni lučni i „Kerč”. Svaki tip mosta odgovara slici, a tamo gde piše „Kerčki mostovi“ je prazno.
Ambasador Litvanije u Švedskoj Linas Linkevičijus objavio je 28. aprila na društvenoj mreži Iks kolaž sa slikom mosta i fotografijom lansiranja rakete.
„Ako neko još nije imao priliku da se fotografiše na Krimskom mostu - još ima vremena“, napisao je ambasador.
Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov istakao je da kijevski režim ne krije svoje namere da nastavi terorističke aktivnosti, Rusija preduzima mere uzimajući u obzir ovu okolnost.
U aprilu ove godine ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski govorio je o planovima ukrajinske vojske da uništi Krimski most tokom nove ofanzive. Ukrajina je dva puta napala Krimski most – 8. oktobra 2022. i 17. jula 2023. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala