- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudesan preokret Sabalenke protiv Ribakine – Medvedev se povukao

© AP Photo / Lynne SladkyArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2024
Pratite nas
Posle epske borbe i preokreta Arina Sabalenka savladala je Jelenu Ribakinu u polufinalu mastersa u Madridu rezultatom 1:6,7:5, 7:6. U muškoj konkurenciji Danil Medvedev prethodno je zbog povrede predao Jiržiju Lehečki pri vođstvu Čeha rezultatom 6:4.
Njihovi mečevi su teniska poslatica, sinonim za dramu i neizvesnost, a kada je počeo 11. međusobni duel Arine Sabalenke i Jelene Ribakine mislili smo da to nećemo videti.
Moskovljanka koja igra pod kazahstanskom zastavom odigrala je neverovatan prvi set u kom je Sabalenki dopustila da osvoji samo jedan gem.
Činilo se da će Jelena ovaj meč dobiti i suviše lako pogotovo kada je u drugom setu napravila brejk, a Beloruskinja propustila svoju priliku da uzvrati. Ipak, sve se promenilo posle osmog gema. Sabalenka je napravila brejk, a iako je Ribakina odmah uzvratila postalo je jasno da se beloruska teniserka probudila.
Još dva servis gema oduzela je protivnici do kraja seta i tako stigla do izjednačenja.
Dok je u prva dva seta brejkova bilo na pretek, u trećem se nizu nazirali! Toliko su Arina i Jelena čuvale svoj servis da nijedna nije mogla da dođe do brejk lopte.
Prva se dogodila u 11. gemu i to posle velike greške Sabalenke, ali je sve ispravila u narednom poenu koji je odigrala neverovatno snažno. Imala je Ribakina još jednu priliku, ali je Beloruskinja i to spasila i uspela da još jednom povede.
Ušle su u taj-brejk, a Arina je iskoristila svu preostalu snagu da napadne u svakom poenu i na kraju je napravila veliki preokret.
Ovo je bila njena sedma pobeda nad Ribakinom, a za titulu u Madridu će se boriti protiv Ige Švjontek, prve teniserke sveta.
Daleko manje uzbuđenja bilo je u muškoj konkurenciji.
Ne samo da ne voli šljaku već na njoj i nema sreće. Danil Medvedev tražio je medicinski tajm-aut tokom prvog seta protiv Jiržija Lehečke i već tada se videlo da se Rus muči.
Četvrti reket sveta borio se koliko je mogao, uspeo je čak i da spasi dve brejk lopte, ali u završnici seta nije mogao to da ponovi. Problem mu je napravio butni mišić desni noge.
Češki teniser je poveo, a onda i čuo da je prošao u polufinale gde ga čeka Feliks Ože Alijasim kome je prethodno meč predao Janik Siner. Lehečka je na kraju napravio i lep gest tako što je na kameri poželeo ruskom asu brz oporavak.
Ostaje pitanje koliko je Danilova povreda teška i da li će moći da se oporavi do Rima gde brani titulu. Masters u prestonici Italije počinje osmog maja.
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
SPORT
Zvezda je sedmi put uzastopno šampion Srbije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala