- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Čisto englesko ubistvo“: Zaharova o povlačenju Kameronovog intervjua Rojtersu

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova smatra da je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron zaista izjavio da Ukrajina ima pravo da britanskim oružjem gađa rusku teritoriju, ali je skandal koji je izbio primorao London da povuče izjavu.
„Pred našim očima se odvija ‘čisto englesko ubistvo’. Uverena sam da je to rekao. Ali odjek koji je izazvala ova izjava primorao je London da odstupi i žrtvuje Rojters“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.
Prethodno je Zaharova, komentarišući izjavu britanskog ministra Kamerona o „pravu“ Kijeva da britanskim oružjem napadne rusku teritoriju, uporedila kijevski režim sa terorističkom grupom Al Kaida (zabranjenom u Rusiji).
„Neka se pripreme za to da će kijevski režim izvoditi napade britanskim oružjem na teritoriji Britanije, kao što su nekada radili teroristi Al Kaide koje su odgojili zapadnjaci“, rekla je Zaharova.
Ranije je agencija Rojters saopštila da je povukla vest u kojoj se navodi da je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron tokom posete Kijevu izjavio da Ukrajina navodno ima pravo da britanskim oružjem gađa teritoriju Rusije. U saopštenju agencije dodaje se da će uskoro biti objavljena revidirana verzija.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala