- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Milioneri“ slave duplu pobedu – častili sebe i Nemačku

© AP Photo / Martin MeissnerBorusija Dortmund
Borusija Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2024
Pratite nas
Borusija Dortmund napravila je veliku stvar za sebe i za nemački fudbal zahvaljujući trijumfu nad PSŽ-om u prvom polufinalnom meču Lige šampiona. Milioneri“ su obezbedili da Nemačka ima pet klubova naredne godine u elitnom takmičenju, jer su na UEFA nacionalnoj listi koeficijenata osigurali nedostižnu prednost u odnosu na Engleze i Francuze.
Trka je gotova, a kao pobednik su izašli Nemci! I to zahvaljujući Borusiji Dortmund i Niklasu Filkrigu, jedinom strelcu u prvom odmeravanju snaga sa Pari Sen Žermenom na Vestfalenu.
Jasno je da nije isključivo Dortmund zaslužan što će Nemci imati čak pet predstavnika u elitnom društvu naredne sezone, veliki posao odradio je Bajern koji se takođe domogao polufinala Lige šampiona i ostao je neporažen u prvom dvoboju sa Real Madridom, dok je i Bajer Leverkuzen dogurao do polufinala Lige Evrope, gde će u četvrtak uveče igrati prvi meč protiv Rome.
Tako će Nemci uz Italijane imati čak pet predstavnika, dok će Englezi, Francuzi i Španci ostati sa po četiri tima u Ligi šamiona.
Interesantno je da bi upravo Borusija mogla da izvuče najveći benefit iz cele priče, pošto su izabranici Edina Terzića petoplasirani tim Bundeslige tri kola pre kraja sezone i imaju pet bodova zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Majnc.
Na UEFA listi objavljenoj prvog maja, Italija ima 19.428 bodova, Nemačka je iza njih sa 18.357, dok su Englezi treći sa 17.375, a Francuzi na dalekih 16.083, te ne mogu da stignu Nemce i ugroze ih na bilo koji način, bez obzira što bude u revanšu između Pari Sen Žermena i Dortmunda na Parku prinčeva 7. maja.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2024
SPORT
Minimalac Dortmunda – odluka o finalisti pada u Parizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala