- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska testira napredne dronove na novom poligonu u zoni SVO

© Sputnik / Aleksandar Viljf / Uđi u bazu fotografijaRuski dron
Ruski dron - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Na poligonu u zoni specijalne vojne operacije Rusija je organizovala razvoj i testiranje naprednih dronova, predviđenih za ubrzanu isporuku snagama koje učestvuju u SVO, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Na jednom od novih poligona u pozadinskoj zoni specijalne vojne operacije organizovani su razvoj i testiranje naprednih bespilotnih letelica, uzimajući u obzir iskustvo stečeno tokom SVO, kao ikomunikacione opreme i prenosivih detektora dronova“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, ti dronovi mogu da koriste različite vrste municije, a takođe su opremljeni sistemima za danonoćno izviđanje u svim vremenskim uslovima.
„Operatori dronova tokom testiranja uvežbavaju uništavanje meta koje imitiraju skloništa protivnika, komandna mesta i vojnu tehniku protivnika, koristeći municije različitog tipa i dronove kamikaze“, dodaje se u saopštenju ruskog vojnog resora.
Pored toga, organizaciju proizvodnje i testiranja naprednih dronova, namenjenih za ubrzanu isporuku jedinicama koje obavljaju borbene zadatke, proverili su ministar industrije i trgovine Denis Manturov i zamenik ministra odbrane Ruslan Calikov.
Pogledajte još:
Američki tenk M1A2 Abrams - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Dronovi promenili sistem ratovanja: Kako su Rusi na jeftin način udarili na ponos Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala