- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija u UN: Ukrajina ističe umešanost u ubistva ruskih novinara, a Zapad ćuti

© AP Photo / John MinchilloPrvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Ukrajina otvoreno ističe umešanost u ubistva ruskih novinara, dok Zapad svesno zatvara oči na to, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

„Ekstremno ispoljavanje netrpeljivosti prema drugim stanovištima su ciljana brutalna ubistva ruskih novinara koja su izvršena terorističkim metodama. Pritom, zvanični Kijev otvoreno ističe svoju umešanost u izvršenje tih zločina“, rekao je Poljanski.

On je podsetio da su „od ruku ukrajinskih obaveštajnih službi i njihovih agenata“ poginuli novinarka Darja Dugina, ratni dopisnik Vladlen Tatarski, urednik TV i radio kompanije „Tavrija“ Oleg Klokov, ratni dopisnik RIA „Novosti“ Rostislav Žuravljev, dopisnik televizije „Rusija 24“ Boris Maksudov, dok je „teroristički napad čudom preživeo“ pisac Zahar Prilepin.
„Na sve te zločine Kijeva, njegovi zapadni pokrovitelji zatvaraju oči“, istakao je Poljanski.
Takođe je ocenio da hladnokrvno isplanirana ubistva novinara samo potvrđuju podlu suštinu neonacističkog režima predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.
„Vrhunac cinizma bilo je ćutanje Vašingtona, koje govori samo za sebe, nakon smrti novinara Gonzala Lire u januaru ove godine u tamnicama Službe bezbednosti Ukrajine. Tragedija Gonzala Lire, koji je sebi dozvolio da ima sopstveno mišljenje, ponovo je prikazala pravo lice 'kolektivnog Zapada' koji se na rečima revnosno zalaže za slobodu govora i žurnalistike, dok ih u praksi štiti samo kada je to u njihovom interesu“, zaključio je Poljanski.
Podsećamo, u januaru je saopšteno da je u ukrajinskom zatvoru umro bloger Gonzalo Lira koji je imao državljanstvo SAD i Čilea. O njegovoj smrti izvestio je američki novinar Taker Karlson, a to je kasnije potvrdio i Stejt department. Karlson je pisao da je Lira „od jula mučen u ukrajinskom zatvoru“ zbog toga što je kritikovao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala