- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nezaustavljivi Jokić i Marej ponovo srušili Lejkerse – Denver je u polufinalu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Nezaustavljivi Nikola Jokića plasirao se sa Denverom u polufinale Zapadne konferencije posle pobede nad Los Anđeles Lejkersima u petoj utakmici rezultatom 108:106. Nagetsi su u seriji prve runde slavili 4:1.
Utakmica koja je mogla da vrati Lejkerse „u život“ ili donese konačnu pobedu Denveru od početka je bila neizvesna i dramatična. Sa jedne strane grešili su Nagetsi, sa druge gubili loptu gosti, a onda se u završnici prve deonice Jokićev tim probudio i napravio seriju od 10:0.
Držali su Lejkersi priključak u drugoj deonici, a potom su i preuzeli vođstvo posle derije grešaka domaćeg tima. Tokom prvog poluvremena Jokić je upisao osam poena, više se istakao kada je reč o skokovima.
Međutim, drugo poluvreme bilo je rezervisano za rapsodiju srpskog asa. Dvostruki MVP do kraja je upisao 25 poena, čak 20 skokova i devet asostencija pa mu je tako damo jedna falila za novi tripč-dabl.
Nagetsi su i treću deonicu završili u zaostatku, ali se Jokić probudio, a naročito mu je pomagao Džamal Marej koji je do kraja stigao čak do 32 poena, tri skoka i sedam asistencija.
U poslednjoj četvrtini odmeravali su snage Jokić i Lebron koji su pogađali jedan za drugim i tako prebacivali prednost sa jedne na drugu stranu. U važnim trenucima sudije su poništile faul Dejvisa nad srpskim asom pa ga je to dodatno motivisalo da odgovori svojim upečatljivim majstorijama.
Marej koji je bio najefikasniji igrač na meču postigao je ključne poene za pobedu na tri sekunde pre kraja. U timu Lejkersa najbolji je bio Lebron sa 30 poena, devet skokova i 11 asistencija.
U polufinalu Zapadne konferencije Denver će igrati protiv Minesote koja je eliminisala Finks.
Osim Jokića na terenu je bio i Nikola Jović koji je sa Majamijem poražen od Bostona rezultatom 102:88. Srpski reprezentativac upisao je tri poena i tri skoka.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
SPORT
Srpski reprezentativac na izlaznim vratima – Vlahović ostaje bez podrške?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala