- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ljuti na turiste: Vlasti japanskog grada postavljaju ekran da blokiraju pogled na planinu Fudži

CC0 / Unsplash / Planina Fudži
Planina Fudži - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2024
Pratite nas
Vlasti japanskog grada Fudžikavagačiko, u podnožju Fudžija, postavljaju crnu mrežu nalik na ekran na delu trotoara kako bi blokirale pogled na planinu, a zbog lošeg ponašanja stranih turista.
Mreža će biti završena sredinom maja, a biće visoka 2,5 metara i duga 20 i gotovo će u potpunosti blokirati pogled na Fudži, jednu od najvećih turističkih atrakcija u Japanu, rekli su zvaničnici.
Otkako su ukinuta ograničenja nametnuta tokom pandemije kovida 19, strani turisti čine 80 odsto posetilaca ovom regionu, delom zbog slabljenja jena, prenosi AP. Lokalni stanovnici negoduju zbog toga što posetioci blokiraju uski trotoar, fotografišu se i zauzimaju previše mesta ili ulaze u imanja u okolnim selima.
Grad je isprobao i druge metode, znakove koji pozivaju posetioce da ne istrčavaju na put i da koriste predviđeni pešački prelaz na engleskom, kineskom, tajlandskom i korejskom, kao i zapošljavanje čuvara.
Iako je povećanje turizma pomoglo industriji, osim u Fudžikavagačiku, stanovnici su se žalili na turiste i u Kamakuri i u Kjotu, gde je poznati kvart gejša nedavno odlučio da zatvori neke ulice za posetioce.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala