Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik Kine u poseti Srbiji 7. i 8. maja

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijeAleksandar Vučić i Si Đinping
Aleksandar Vučić i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Predsednik Kine Si Đinping boraviće u utorak 7. i sredu, 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić će ugostiti predsednika Kine, koji će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbije, najavila je pres služba predsednika Srbije.
Naknadno će biti saopšteni program i satnica posete.
Kineska agencija Sinhua prenela je vest da će predsednik Kine Si Đinping posetiti Francusku, Srbiju i Mađarsku od 5. do 10. maja.
Portparol ministarstva spoljnih poslova Kine dodao je da se Kina raduje prilici da učvrsti i unapredi gvozdeno prijateljstvo sa Srbijom 7. i 8. maja, prenosi Rojters.
On je takođe rekao da će Si razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i unapređenju odnosa Kine i Srbije.
Si je poslednji put boravio u poseti Srbiji 2016, što je bila prva poseta predsednika Kine Srbiji nakon 32 godine.
Vučić se sa Sijem sastao u oktobru prošle godine u Pekingu, tokom trećeg foruma Pojas i put, kada je potpisan sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Kine.
Najavljujući posetu kineskog predsednika, Vučić je rekao da je Si jedan od najznačajnijih svetskih lidera i naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi i na najlepši mogući način.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala