- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Gori“ Banjica zbog rukometa – Partizanu novi triler i „penal lutrija“

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Vojvodina i dalje čeka protivnika u finalu rukometne lige Srbije. Partizan je na Banjici dočekao Metaloplastiku i stigao do neverovatne pobede posle penala i trilera - 38:37 (32:32, 14:15). Sada je 1:1 u ovoj polufinalnoj seriji.
Junak meča bio je veteran na golu Partizana Nemanja Marjanović koji je u penal seriji odbranio dva sedmerca Milanu Jovanoviću i na kraju Mateju Dodiću, za veliko slavlje oko 1.500 navijača na Banjici.
Mogli su domaćini do spektakularne pobede u regularnom delu meča da Šotiću nije ispala lopta u kontri na nekoliko sekundi do kraja.
Majstorica će se održati u "Zorki" 2. maja, a na ovom meču ubedljivo najbolji bio je Uroš Kojadinović sa 14 golova iz isto toliko šuteva! Partizan nije mogao da računa na Nikolu Zečevića koji je doživeo prelom nosa u prvoj utakmici.
Rukometaši Partizana jednostavno ne mogu bez drame ove sezone, a sećamo se i susreta crno-belih sa Vojvodinom u okviru Kupa Srbije.
Podsećanja radi, rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije tako što su u dramatičnom finalu pobedili Vojvodinu sa 29:28 posle sedmeraca. Taj duel trajao je više od tri sata.
Prvi finalista rukometne lige je upravo desetostruki šampion države Vojvodina koja je u dva tesna meča uspela da savlada Dinamo iz Pančeva i izbori šansu da još jednom odbrani titulu.
Koliko samo drame i uzbuđenja oko crno-belih rukometaša ove sezone...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
SPORT
Novak je dostigao još jedan Federerov rekord!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala