- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Gitara, uspomene i suveniri: Uroš Dojčinović u Gvarneriusu

© Foto : Gvarnerius PromoUroš Dojčinović
Uroš Dojčinović - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Srpski gitarista Uroš Dojčinović, umetnik impresivne, pet decenija duge karijere nastupiće 30. aprila u beogradskom Gvarneriusu. Dojčinović koji iza sebe ima više od 3500 nastupa širom sveta, u Gvarnerijusu će izvesti program pod nazivom "Uspomene i suveniri" i najlepša dela za gitaru Boša, Broke, Tarege, Rejsa, Fortea, Manjona...
Gitarista internacionalne karijere, kompozitor, muzikolog, pedagog i publicista, Dojčinović je rođen u Beogradu 1959. godine.
Njegova umetnička aktivnost obuhvata nastupe ostvarene širom sveta, veliki broj radio i televizijskih emisija, više stotina održanih stručnih predavanja, majstorskih seminara i učešća u radu različitih domaćih i međunarodnih žirija.
Objavio je preko 600 stručnih radova i snimio više od 70 diskografskih izdanja za različite izdavačke kuće u Evropi, Americi i Aziji. Za višestruko umetničko delovanje nagrađen je sa preko 120 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja u zemlji i svetu.
„Rusija Mosfilm“ bioskopski kompleks - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2024
KULTURA
Filmski festival BELDOKS od 22. do 29. maja u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala