- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Đino Vaneli stiže u Srbiju: Spektakl na jubilarnom 40. Valjevo džez festu

© Foto : Sputnjiku ustupila Marijana RajićPlakat 40. Valjevo džez festa
Plakat 40. Valjevo džez festa - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Valjevski Džez fest, jedna od najdugovečnijih manifestacija u regionu, biće od 16.do 18. maja regionalni centar kulturnih dešavanja. Sa motom „Istorija, tradicija, spektakl“, obeležava se četiri decenije postojanja kultnog festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.
U skladu sa značajem velikog jubileja, organizatori su ove godine učinili još jedan iskorak u želji da pokažu da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije, a posebno izbora izvođača u potpunosti doraslo ambicijama da se takav događaj obeleži dostojno.
„Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Džina Vanelija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu“, kaže Milan Đurđević, umetnički direktor Valjevo džez festivala.
On najavljuje i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce - nastup Big Benda RTS-a sa nenadmašnim Urošem Perićem.
Ovi eminentni umetnici će izvesti program pod nazivom „Tribjute to Rej Čarls“.
Gino Vaneli nastupiće 16.maja u sali Omni centra, a preostala dva programa će biti održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović uz besplatan ulaz.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala