- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev preživeo dramu i priredio šou sa sudijom – Siner bolji od Kotova /video/

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZODanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu pobedom nad Sebastijanom Kordom rezultatom 5:7, 7:6, 6:3. Tri i po sata trebalo je četvrtom teniseru sveta, ali na kraju je napravio sjajan preokret.
Šljaka i Danil Medvedev, dva ljuta neprijatelja. Ponovo se ruski teniser mučio, ali uspeo je da upiše važnu pobedu.
Odlično je Korda otvorio meč, realtivno lako je napravio brejk, imao je čak šansu i za drugi, ali nije je iskoristio i to je bio momenat za Danila. Vratio je ruski teniser brejk i ušlo se u napetu završnicu.
Kada se sve lomilo, ponovo je počeo da se muči Rus, a sve je više napadao Amerikanac koji je na kraju iskoristio petu set loptu.
U drugom setu obojica tenisera imala su prilike da jedan drugom oduzmu servis gem, ali to se nije desilo. Morao je da odluči taj-brejk u kom smo konačno videli najbolju verziju Medvedeva.
Tokom celog trećeg seta bilo je neizvesno, obojica su čuvali svoje servis gemove bi brejka nije bilo ni na vidiku. Međutim u osmom gemu oapo je nivo igre američkog tenisera, a to je Medvedev iskusno iskoristio.
U toku meča priredio je i mali šou sa sudijom onako kako samo on ume. Tražio je da se zatvori krov, a sudija je objasnio da to ne zavisi od njega.
„Ko su ti oni. Iluminati ili ko? Zovite mi te ljude koji odlučuju“, rekao je Medvedev.
Nikada nije dosadno na mečevima ruskog asa, a ono što je ipak najbitnije jeste da je posle dva i po sata borbe Danil uspeo da obezbedi susret sa Sašom Bublikom.
Inače, kasnije je Pavel Kotov izašao na megdan Janiku Sineru, ali je poražen sa 6:2, 7:5.
Kristijan Belić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2024
SPORT
Srbija može da gleda ka Kići
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala