- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

SAD: Hapšenje studenata na protestima protiv rata u Gazi /video/

© Tanjug / John Tlumacki/The Boston Globe via APAmerička policija hapsi studente na protestima protiv rata u Gazi
Američka policija hapsi studente na protestima protiv rata u Gazi - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Tokom protesta protiv rata u Gazi na Univerzitetu u Indijani uhapšena su 23 studenta, saopštila je američka policija.
Slični protesti i sukobi demonstranata i policije traju nekoliko nedelja na američkim koledžima.
Policija je tokom jučerašnjeg protesta, pošto demonstranti nisu uklonili šatore u kampusu, uhapsila demonstrante pod optužbom za krivično delo ometanje i pružanje otpora hapšenju, prenosi Rojters.
Policija države Masačusets u subotu je saopštila da su 102 demonstranta u kampusu Univerziteta Nortistern u Bostonu odbila da se raziđu, nakon čega su uhapšeni, a biće optuženi za ometanje poseda i nered.
Dok Univerzitet Kolumbija nastavlja pregovore sa propalestinskim demonstrantima, univerzitetsko veće je u petak usvojilo rezoluciju kojom je formirana radna grupa za ispitivanje rukovodstva administracije koja je prošle nedelje pozvala policiju da skloni studente, što je dovelo do sukoba i više od 100 hapšenja.
Studenti širom SAD pozivaju na okončanje onoga za šta tvrde da je genocid nad palestinskim narodom u Gazi, a takođe pozivaju univerzitete da prekinu finansijske veze sa Izraelom i kompanijama koje omogućavaju operaciju Izraela u Pojasu Gaze, navodi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala