- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Slaven Došlo: Voleo bih da igram ruskog junaka /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Slaven Došlo
Maša Radović i Slaven Došlo - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2024
Pratite nas
Ulogu bih odbio jedino ukoliko mislim da je apsolutno neopravdana ili nema nikakvog smisla, kaže u razgovoru za Sputnjik glumac Slaven Došlo.
"Čini mi se da kod nas glumaca postoji to jedno duboko razumevanje za ljudske različitosti i različite ljudske pojavnosti. Voleo bih da dobijem priliku da igram neke malo kompleksnije likove. „Idiot“ bi mi bio jako zanimljiv", ističe Slaven Došlo.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ miljenik mlađe publike otkrio je zašto mu je mjuzikl omiljeni žanr, koliko je bilo zahtevno biti voditelj najpopularnijeg muzičkog takmičenja – izbora Pesme za Evroviziju, ali i hoće li veštačka inteligencija preoteti posao glumcima.
Došla smo pitali i koliko danas umetnost trpi zbog političke situacije u svetu.
„Ne znam da li je ikada umetnost imala neku preteranu slobodu. Uvek su umetnici bili tu da govore stvari koje nisu naročito prijatne političkim akterima ili nekakvom ustaljenom društvenom poretku. Prosto, ideja umetnosti je da postavlja pitanja. Pitanja su uglavnom neprijatna, mislim za svakoga ko ne želi na neki način da se menja, a s druge strane to je jedan paradoks jer apsolutno se sve non-stop menja tako da ta vrsta pitanja je neophodna. E sad, svako je naučio sa tim da igra na ovaj ili onaj način, ali naravno da uvek postoje određeni pokušaji da se neke ideje koje se ne smatraju korisnim priguše i uguše“, objašnjava glumac.
Na pitanje šta publika to danas najviše voli da gleda, naš sagovornik odgovara:
„Publika voli da gleda iskrenost. Publika voli da gleda nešto što ih zanima, nešto sa čim se poistovećuju i nešto što razumeju na nekom nivou koji ne mora da bude ne znam kakvo otkrovenje, ali mora da bude nešto što je komunikativno u tom smislu da je iskreno poteklo iz umetnika ili te ekipe koja će nešto da radi. Pre svega je u pitanju ta neka iskrenost ovih ljudi koji proizvode umetnički sadržaj“.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala